03.12.2022 Lauantai

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 3.12.2022.
TÄSSÄ
Pelot ja itse itselleni kohdistamani vaatimukset estävät minua elämästä vapaata elämää.
– – –
Rukoilen ja pyydän nykyistä suurempaa sisäistä vapautta, jotta pääsiäisin kiinni siihen, mitä sinä, Jumala, toivot minun elämältäni.
SANA
Kun ylipapit ja oppineet näkivät Jeesuksen hämmästyttävät teot sekä lapset, jotka huusivat temppelissä hoosiannaa Daavidin Pojalle, he suuttuivat ja sanoivat Jeesukselle: ”Kuuletko, mitä nuo huutavat?” Jeesus vastasi: ”Kuulen kyllä. Ettekö ole koskaan lukeneet, että ’sinua ylistävät taaperot ja vauvat’?” Jeesus jätti heidät siihen ja lähti Betaniaan, kaupungin ulkopuolelle. Hän oli siellä yötä. (Matt. 21:15–17)

  • Ajattelen hetken, että olen ylipappi tai oppinut. Miksi suutun, kun näen Jeesuksen hämmästyttävät teot ja kuulen lasten huutavan hoosianna Daavidin Pojalle? Mitä minulle merkitsee se, että tämä tapahtuu juuri temppelissä?
  • Mitä Jeesus tarkoittaa sanoessaan: ”Sinua ylistävät taaperot ja vauvat”?
  • Miten taaperot ja vauvat voivat ylistää Jumalaa? Löydänkö omasta elämästäni kokemuksia tällaisesta ylistyksestä?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Jumala ei ole vain ajatuksia, puhetta tai kirjoitusta Jumalasta vaan todellisuus, jossa elämme, liikumme ja olemme. ”Me emme voi tyytyä ajateltuun Jumalaan, sillä kun ajatus katoaa, myös Jumala katoaa”, kirjoittaa Tuomas Kempiläinen kirjassaan Kristuksen seuraamisesta. Hänen ohjeensa rukoilijalle on selkeä: ”Pikemminkin meidän on muodostettava suhde elävään Jumalaan, korkealle ajattelun ja kaiken luodun yläpuolelle.” Lapset reagoivat todellisuuteen spontaanisti ja suoraan, iloiten, surren, kiinnostuen tai turhautuen. Sanat tulevat käyttöön myöhemmin.