01.12.2022 Torstai

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 01.12.2022.
TÄSSÄ

Kaikki, mitä minulla on, on lahjaa sinulta. Hengitän sinun ilmaasi sinun maailmassasi. Olen sinun luomasi olento. Sinussa on oikea kotini. Keskityn hetkeksi läsnäoloosi, oikeaan paikkaani elämässä.

– – –

Minä kaipaan sinua. Minulla on sinulle asiaa. Ehkä sinullakin minulle. Olen tässä ja odotan.

SANA

Kun Jeesus ja oppilaat lähtivät Jerikosta, suuri väkijoukko seurasi Jeesusta. Tien vieressä istui kaksi sokeaa. Kun he kuulivat Jeesuksen kulkevan ohi, he huusivat apua: ”Sääli meitä, Daavidin Poika!” Ihmiset käskivät heidän pitää suunsa kiinni, mutta he huusivat entistä kovemmin: ”Sääli meitä, Herra, Daavidin Poika!” Jeesus pysähtyi ja kutsui heidät luokseen. ”Mitä haluatte minun tekevän teille?” hän kysyi. ”Herra, auta meitä näkemään”, sokeat sanoivat. Jeesuksen kävi heitä sääliksi, ja hän kosketti heidän silmiään. Siinä samassa he alkoivat nähdä ja lähtivät seuraamaan Jeesusta. (Matt. 20:29–34)

  • Kuvittelen itseni matkajoukkoon Jeesuksen kanssa. Ihmispaljous on liikkeellä Jerusalemiin juhlille. Ehkä tielle on muodostunut jo jonokin. Jerikon talot jäivät juuri taakse. Ihmiset haluavat nähdä, mitä kaikkea matkalla tapahtuu, ja kuulla, mitä Jeesus puhuu. He pakkautuvat hänen seuraansa. Tie pölyää. Arkinen elämä tien laidan kylissä ja taloissa jatkuu. Tai ehkä tie kulkee aution maaston läpi? Jeesuksen huomio kiinnittyy tienvarren äänekkäisiin avunhuutoihin. Hän pysähtyy ja kutsuu huutajat luokseen. Auttaako joku heidät väkijoukon lävitse? Mitä sitten tapahtuu? Missä roolissa mielikuvitusminäni seuraa tapahtumia?
  • Miksi ihmiset käskivät sokeita pitämään suunsa kiinni?
  • Jeesus kääntyy minun puoleeni ja kysyy: ”Mitä haluat minun tekevän sinulle?” Mitä vastaan? Miten Jeesus katsoo minua ja mitä hän sitten sanoo?
  • Mitä sellaista elämässäni on tapahtunut, että voisin sanoa ”aloin nähdä”?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Sinä kutsut minua. Tässä nyt olen. Tahdon kulkea seurassasi, seurata sinua.