30.11.2022 Keskiviikko

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 30.11.2022

TÄSSÄ

Uutiset ovat joskus kuin loppumaton avun- ja esirukouspyyntöjen luettelo. Anna minun ottaa niistä kantaakseni vain se osa, joka kuuluu minulle, jonka jaksan kantaa.

– – –

”Sinä olet luonut minut sisintäni myöten, äitini kohdussa olet minut punonut” (Ps. 139:13). Sinä tiedät, mitä tekoa olen, mitä jaksan ja mihin pystyn. Nyt olen kuitenkin vain tässä, hiljaa edessäsi.

SANA

”Kun näette sotajoukkojen piirittävän Jerusalemia, tiedätte sen tuhon olevan lähellä. Juudeassa olevien on silloin paettava vuorille. Kaupungista on lähdettävä, eikä lähistöllä asuvien pidä mennä sinne. Ne ovat näet koston päiviä, jolloin kirjoitukset toteutuvat.
Voi niitä, jotka noina päivinä ovat raskaana tai imettävät! Silloin on maan päällä suuri ahdinko ja tätä kansaa vihataan. Moni kuolee miekan kaatamana, moni viedään vangiksi vierasuskoisten pariin. Muukalaiset tallaavat Jerusalemia, kunnes heille annettu aika täyttyy.

Ennusmerkkejä näkyy auringossa, kuussa ja tähdissä. Maan päällä kansat ovat ahdingossa ja avuttomia, pauhaavien meren aaltojen heiteltävinä. Kun taivaiden voimat vapisevat, ihmiset pelästyvät kuollakseen ja odottavat, mitä tuleman pitää. Silloin Ihmisen Pojan nähdään saapuvan pilvissä suuressa voimassaan ja kirkkaudessaan. Kun nämä tapahtumat alkavat, ryhdistäytykää ja nostakaa päänne pystyyn, sillä teidän vapautuksenne lähestyy.” (Luuk. 21:20–28)

  • Mikä on Jeesuksen neuvo minulle äärimäisen katastrofin päivänä? Miten otan sen vastaan? Mitä se tarkoittaa?
  • Sekä Pietarin helluntaipuhe (Ap. t. 2:17) että heprealaiskirjeen alku (Hepr. 1:2) antavat ymmärtää, että lopun ajat voidaan lukea alkaneeksi Jeesuksen maanpäällisestä elämästä ja helluntaista. Mitä tämä minulle merkitsee? Miten elän tätä viimeistä aikaa?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Paavalin perustoteamus pahan päivän varalle kuuluu: ”Olen vakuuttunut siitä, ettei mikään Jumalan luoma pysty erottamaan meitä hänen rakkaudestaan, joka ilmenee Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme. Siihen ei pysty kuolema eikä elämä, eivät enkelit eivätkä henkivallat, ei mikään nykyinen eikä tuleva, eivät korkeuden eivätkä syvyyden voimat, ei mikään mahti maailmassa.” (Room. 8:38–39.)