19.5.2022 Torstai

Tässä

 

Kun istun tässä, sinä, Jumala katselet minua rakkaudella. Sydämeni syke, hengitysilman kulkeminen sisään ja ulos on merkki sinun jatkuvasta luomistyöstäsi minussa.
– – –
Olen hiljaa ja kuuntelen minussa virtaavaa elämää.

 

Sana

 

”Minä rakastan teitä niin kuin Isäni on rakastanut minua. Ottakaa rakkauteni vastaan älkääkä luopuko siitä. Onnistutte tässä, jos noudatatte käskyjäni. Niin minäkin olen noudattanut Isäni käskyjä ja pitänyt kiinni hänen rakkaudestaan.
Olen kertonut tämän teille, jotta iloni täyttäisi teidät ja jotta teidän ilonne olisi täydellinen.” (Joh. 15:9–11)

 

Keskustelu

 

Jeesus istuu viereeni ja sanoo minulle: ”Sinä olet minulle rakas!” Miltä se minusta tuntuu?
Mitkä ovat käskyt, joita minä noudatan pysyäkseni Jeesuksen rakkaudessa?
Mikä on itserakkauden ja oikean itsensä rakastamisen välinen ero?
Millainen Jeesuksen antama ilo minulla on sydämessäni?

 

Näkökulma tekstiin

 

Rakkautta pohditaan myös Ensimmäisessä Johanneksen kirjeessä: ”Rakkaat ystävät, rakastetaan toisiamme, sillä rakkaus on Jumalasta. Jokainen, joka rakastaa, on syntynyt Jumalasta ja tuntee hänet. Se, joka ei rakasta, ei ole oppinut tuntemaan Jumalaa, sillä Jumala on rakkaus. Juuri siinä Jumalan rakkaus näyttäytyi meille, että hän lähetti maailmaan ainoan Poikansa, joka antaa meille elämän. Rakkaus ei johdu siitä, että me olemme rakastaneet Jumalaa. Rakkaus johtuu siitä, että Jumala rakasti meitä ja lähetti Poikansa sovittamaan meidän syntimme.” (1. Joh. 4:7–10.)

 

Tästä eteenpäin

 

Tänään ajattelen Jeesuksen sanovan minulle ”Maailma on kauniimpi, kun sinä olet siinä” (lause on lainaus Martin Lönnebolta). Toistan lauseen useamman kerran: Maailma on kauniimpi, kun minä olen täällä.