16.5.2022 Maanantai

Tässä

 

”Minä seison ovella ja koputan. Jos joku kuulee ääneni ja avaa oven, astun sisään hänen luokseen, ja me syömme illallista yhdessä.” (Ilm. 3:20.)
– – –
Kiitos, kun tulet luokseni ja istut samaan pöytään kanssani.

 

Sana

 

”Se, joka tuntee minun käskyni ja noudattaa niitä, rakastaa minua. Ja Isäni rakastaa sitä, joka rakastaa minua. Niin rakastan minäkin, ja siksi annan hänen nähdä minut.”
Juudas – ei Iskariot vaan eräs toinen – sanoi: ”Herra, mistä syystä näyttäydyt vain meille etkä maailmalle?” Jeesus vastasi: ”Se, joka rakastaa minua, elää opetusteni mukaan. Isäni rakastaa häntä, ja me tulemme hänen luokseen ja teemme sinne asunnon. Se, joka ei rakasta minua, ei noudata opetuksiani. Eivätkä minun sanani ole minun; ne ovat Isäni ja lähettäjäni sanoja.
Olen kertonut tämän teille nyt, kun olen vielä luonanne.” (Joh. 14:21–25)

 

Keskustelu

 

”Me tulemme hänen luokseen ja teemme sinne asunnon.” Ajattelen mielikuvituksessani, että Kolmiyhteinen Jumala on tulossa luokseni. Mistä matkalla luokseni keskustellaan, miten minusta puhutaan? Millaisia lahjoja tai lahjan Isä ja Poika antavat minulle? Mitä he löytävät tullessaan luokseni?
Mikä Raamatun sana on eniten auttanut minua rakastamaan toisia ihmisiä?
Apostoli Paavali luettelee Galatalaiskirjeessä (5:22–23) Hengen hedelmiä, joita ovat rakkaus, ilo, rauha, kärsivällisyys, lempeys, hyvyys, uskollisuus, maltti ja itsehillintä. Miten näitä on löydettävissä minun elämästäni?

 

Näkökulma tekstiin

 

Rakkaus-teemaa pohditaan erityisesti Ensimmäisessä Johanneksen kirjeessä: ”Rakkaudessa ei ole pelkoa, vaan täydellinen rakkaus karkottaa pelon. Pelko onkin jo rangaistus sinänsä, sillä pelokas ei ole tullut täydelliseksi rakkaudessa. Me rakastamme, koska Jumala on ensin rakastanut meitä. Jos joku väittää rakastavansa Jumalaa mutta vihaa veljeään tai sisartaan, hän valehtelee. Miten hän voisi rakastaa Jumalaa, jota ei ole nähnyt, kun ei rakasta edes lähimmäistään, jonka näkee? Jos rakastaa Jumalaa, pitää rakastaa myös veljiään ja sisariaan. Tämän käskyn olemme Jumalalta saaneet.” (1. Joh. 4:18–21.)

 

Tästä eteenpäin

 

Anna minulle rohkeutta tehdä tänään ainakin yksi rakkauden teko.