6.5.2022 Perjantai

Tässä

 

Kun olen tässä, sinä, Jumala, katselet minua rakkaudella ja annat minulle elämän.
– – –
Pysähdyn hetkeksi, hengitän syvään ja tunnen sydämeni sykkeen. Se tuntuu hyvältä.

 

Sana

 

Tämä sai juutalaiset väittelemään keskenään. He inttivät: ”Miten hän voisi antaa meille ruumiinsa syötäväksi?” Siihen Jeesus sanoi: ”Minä sanon teille, miten asia on. Jos ette syö Ihmisen Pojan lihaa ja juo hänen vertaan, teillä ei ole elämää. Se, joka syö minun lihaani ja juo minun vertani, saa elää ikuisesti. Minä herätän hänet viimeisenä päivänä. Minun lihani on todellista ruokaa, ja minun vereni on todellista juomaa. Se, joka syö minun lihaani ja juo minun vertani, pysyy minussa. Minäkin pysyn hänessä. Elävä Isä lähetti minut, ja minä saan elämäni häneltä. Samoin saa minulta elämän se, joka syö minua. Tämä on se leipä, joka laskeutui taivaasta. Se ei ole sellaista kuin se leipä, jota esivanhempanne söivät ja kuolivat silti. Se, joka syö tätä leipää, saa elää ikuisesti.”
Näin Jeesus puhui opettaessaan Kapernaumin synagogassa. (Joh. 6:52–59)

 

Keskustelu

 

Jeesuksen sanoista sukeutui kiivas väittely. Millainen keskustelu minussa syntyy lukiessani Jeesuksen lihan syömisestä ja veren juomisesta?
Jumalan ja Jeesuksen rakastaminen ei aina ole helppoa. On tärkeää, että olemme rehellisiä ja kerromme kaikista tunteista Jumalalle. Mitä nyt haluaisin sanoa Jeesukselle tekstin pohjalta? Miltä hän näyttää, kun kerron hänelle? Mitä hän vastaa?

 

Näkökulma tekstiin

 

Johanneksen evankeliumissa ei kerrota ehtoollisen asettamisesta. Niinpä näitä kuudennen luvun jakeita on vuosisatojen ajan luettu ehtoollisen näkökulmasta. Miksi käyn tai en käy ehtoollisella?

 

Tästä eteenpäin

 

Toivon, että minä ja kaikki rakkaani, me kaikki, saisimme elää ikuisesti.