4.5.2022 Keskiviikko

Tässä

 

Katson ympärilleni. Keitä kaikkia ja millaisia asioita näen? Miten sinä, Jumala, olet mukana tässä kaikessa?
– – –
Herra, hoida näitä ihmisiä ja näitä asioita.

 

Sana

 

Jeesus vastasi: ”Minä olen elämän leipä. Se, joka tulee minun luokseni, ei takuulla jää nälkäiseksi. Se, joka luottaa minuun, ei ole koskaan janoinen. Mutta kuten sanoin, te olette nähneet minut ettekä silti luota minuun. Minun luokseni tulevat kaikki, jotka Isäni minulle antaa. Ketään luokseni tulevaa en aja pois. En ole tullut taivaasta toteuttamaan omaa tahtoani vaan lähettäjäni tahdon. Ja lähettäjäni tahto on, etten jätä ketään minulle annettua hautaansa vaan herätän jokaisen eloon viimeisenä päivänä. Tämä on Isäni tahto: se, joka näkee Pojan ja luottaa häneen, saa elää ikuisesti. Minä herätän hänet viimeisenä päivänä.” (Joh. 6:35–40)

 

Keskustelu

 

”Se, joka tulee minun luokseni, ei takuulla jää nälkäiseksi. Se, joka luottaa minuun, ei ole koskaan janoinen.” Mitä nämä sanat minussa herättävät? Mitä ne tarkoittavat minulle, jolla on jatkuva hengellisyyden nälkä ja jano?
”...etten jätä ketään minulle annettua hautaansa…” Mitä ajatuksia tämä lupaus minussa herättää?
”...herätän jokaisen eloon viimeisenä päivänä.” Uskonko, että olen itse tässä joukossa? Miksi ehkä ajattelen, että en kuulu tähän joukkoon?

 

Näkökulma tekstiin

 

Kun Jeesus puhuu itsestään leipänä, hän pyytää meitä selvittämään olennaisimmat tarpeemme ja ymmärtämään, että ne täyttyvät hänessä.

 

Tästä eteenpäin

 

Oi Jeesus, leipä elämän,
nyt olet läsnä tässä
ja näet köyhän, nääntyvän
armoa pyytämässä. (Virsi 224:1)