3.5.2022 Tiistai

Tässä

 

Jos sinä, Jumala, yrität kertoa minulle jotain, kuulenko, jos haastat minua johonkin uuteen, näenkö?
– – –
Rukoilen armoa nähdä omien ennakkoluulojeni yli, olla avoin sinun puheellesi.

 

Sana

 

Ihmiset sanoivat: ”Minkä teon näytät meille todisteeksi siitä, että meidän pitää uskoa sinua? Mitä aiot tehdä? Isämme söivät mannaa autiomaassa, niin kuin pyhissä kirjoituksissa sanotaan: ’Hän antoi heille taivaasta leipää syötäväksi.’” Tähän Jeesus vastasi: ”Minä vakuutan teille: Ei Mooses teille antanut leipää taivaasta. Minun Isäni sen sijaan antaa teille todellista taivaan leipää. Jumalan leipä on se, joka tulee taivaasta ja antaa maailmalle elämän.”
Ihmiset sanoivat: ”Herra, anna meille aina sitä leipää!” (Joh. 6:30–34)

 

Keskustelu

 

Ihmiset vaativat Jeesukselta tunnustekoa ennen kuin uskovat häneen. Mitä minä häneltä haluan? Miksi asetan ehtoja kohtaamiselleni hänen kanssaan? Mitä ehtojen asettaminen estää näkemästä?
Mitä ajatus Jeesuksesta elämän leipänä minussa herättää?
Kun rukoilen ”anna meille aina sitä leipää”, mitä silloin tarkoitan?

 

Näkökulma tekstiin

 

Jeesuksen aikalaisilla oli menneisyyden perusteella käsitys siitä, miten Jumala on toiminut ja miten hän toimii tänään. He kyselivät, sopiiko Jeesus tuohon malliin. He odottivat tietynlaista vastausta, mutta Jeesus tahtookin, että ihmiset avaavat sydämensä sille, mitä Jumala haluaa nyt antaa.

 

Tästä eteenpäin

 

Auta, Jeesus, minua näkemään, miten olen jäänyt menneisyyteni vangiksi. Siunaa yrityksiäni ottaa armosi vastaan yhä uudestaan.