2.5.2022 Maanantai

Tässä

 

Kysyn, mitä minulle tänään ihan oikeasti kuuluu. Olenko iloinen ja tyytyväinen vai surullinen ja masentunut? Millainen olo minulla juuri nyt on?
– – –
Asetan kaikki tuntemukseni, Jumala, sinun käsiisi – ainakin tämän rukoushetken ajaksi. Sitten kuuntelen.

 

Sana

 

Seuraavana päivänä väkijoukko oli yhä järven toisella puolella. Rannalla oli ollut yksi ainoa vene, johon oppilaat olivat nousseet. Ihmiset olivat nähneet heidän lähtevän ilman Jeesusta. Tiberiaksesta tuli kuitenkin veneitä lähelle sitä paikkaa, jossa Herra oli lausunut kiitosrukouksen ja jakanut leipää kaikille. Ihmiset nousivat veneisiin huomattuaan, ettei Jeesus enää ollut siellä sen enempää kuin hänen oppilaansakaan. He lähtivät etsimään Jeesusta Kapernaumista.
Etsijät löysivät Jeesuksen järven toiselta puolelta ja kysyivät: ”Rabbi, milloin sinä tänne olet tullut?” Jeesus vastasi: ”Minä sanon teille: Ette te etsineet minua siksi, että olisitte ymmärtäneet ihmeet todisteina minusta. Te etsitte minua siksi, että saitte syödä leipää mahan täydeltä. Älkää ponnistelko katoavan vaan pysyvän leivän vuoksi. Ihmisen Poika antaa teille leipää, joka vie ikuiseen elämään. Isä Jumalahan on merkinnyt hänet sinetillään.” Ihmiset kysyivät: ”Mitä meidän sitten pitäisi tehdä, että tekomme olisivat Jumalan tekoja?” Jeesus vastasi: ”Uskokaa häntä, jonka Jumala on lähettänyt. Siinä on tarpeeksi Jumalan tekoa.” (Joh. 6:22–29)

 

Keskustelu

 

Ihmiset etsivät Jeesusta innokkaasti ja olivat varmaan iloisia löytäessään hänet järven toiselta puolelta. Oliko Jeesus iloinen siitä, että ihmiset etsivät hänet käsiinsä? Miten minä etsin Jeesusta?
Miksi Jeesus on minulle tärkeä? Miksi etsin häntä?
Mitä minun tulee tehdä, jotta tekoni olisivat Jumalan tekoja?

 

Näkökulma tekstiin

 

Evankeliumissa Jeesus kulkee useamman kerran 21 kilometriä pitkän ja suurimmillaan 12 kilometriä leveän Gennesaretinjärven yli. Läntinen ranta, jolla muun muassa Kapernaum sijaitsee, oli juutalaisten asuinaluetta, vastaranta taas pakanoiden aluetta. Evankeliumissa kerrotaan ennen päivän tekstiä, että oppilaat olivat lähteneet illan tullen toiselta puolelta kohti Kapernaumia ja Jeesus jäänyt yksin rukoilemaan. Yöllä Jeesus tuli heidän luokseen kävellen järven aalloilla.

 

Tästä eteenpäin

 

Auta minua tänään näkemään, mikä elämässäni on sitä leipää, joka vie ikuiseen elämään.