22.4.2022 Perjantai

Tässä

 

Hiljennyn hetkeksi ja tiedostan, että sinä, Jumala, olet läsnä. Minulle. Tässä ja nyt. Olet läsnä siinä, mitä teen, ihmisissä, joita kohtaan, kaikissa päivän tapahtumissa.
– – –
Koska olet läsnä, kuuntelen ja yritän ymmärtää, mitä haluat minulle sanoa.

 

Sana

 

Naiset lähtivät kiireesti haudalta ja juoksivat pelonsekaisen ilon vallassa viemään sanaa Jeesuksen oppilaille. Silloin Jeesus tuli heitä vastaan ja tervehti heitä. He menivät hänen luokseen, kumartuivat hänen jalkoihinsa ja syleilivät niitä. Jeesus sanoi: ”Älkää pelätkö. Menkää sanomaan veljilleni, että lähtevät Galileaan. He tapaavat minut siellä.”
Kun naiset olivat menneet, osa vartiomiehistä palasi kaupunkiin. He ilmoittivat ylipapeille, mitä kaikkea oli tapahtunut. Ylipapit neuvottelivat kansanjohtajien kanssa. He päättivät antaa sotilaille avokätisesti hopearahoja ja sanoivat heille: ”Sanokaa, että hänen oppilaansa tulivat yöllä ja varastivat ruumiin teidän nukkuessanne. Jos Pilatus saa kuulla asiasta, me puhumme hänet ympäri. Teidän ei tarvitse olla huolissanne.” Sotilaat ottivat rahat ja tekivät työtä käskettyä. Heidän valheellista sanomaansa on levitetty juutalaisten parissa näihin päiviin asti. (Matt. 28:8–15)

 

Keskustelu

 

Mikä on minun Galileani, minun takamaani, jossa kohtaan Jeesuksen ja josta hän minut lähettää? Mihin hän minut lähettää?
Mietin elämäni niitä alueita, joissa minun on vaikea luottaa Jumalaan. Kerron niistä Jeesukselle ja kuuntelen, mitä hän minulle vastaa.

 

Näkökulma tekstiin

 

Ylipappien luomaan peitetarinaan uskotaan vielä tänäänkin. Muita vastaavia ovat esimerkiksi, että Jeesus ei todella kuollut, vaan joku haki hänet hautaluolasta, hoiti hänet kuntoon ja hän eli loppuelämänsä piilossa. Niko Kazantzakisin romaani Viimeinen kiusaus ja sen pohjalta tehty elokuva sisältävät kuvitelman tästä.

 

Tästä eteenpäin

 

Pyydän, että sinä ylösnousseena Vapahtajana tekisit minusta iloisemman ja luottavaisemman ihmisen, lähimmäisen, jonka vierellä toisten on turvallista olla.