16.4.2022 Lauantai

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 16.4.2022

Tässä

 

”Kun sinä rukoilet, mene perimmäiseen huoneeseen, lukitse ovi ja rukoile siellä Isääsi salassa. Isäsi näkee salatut teot ja palkitsee sinut.” (Matt. 6:6.) Herra, tässä olen sisällä huoneessani hiljaisen viikon lauantaina.
– – –
Monesti ajattelen salatun Jumalan tarkoittavan sitä, että sinussa on vielä jotakin, jota en ymmärrä, kun taas olennaisimman olen jo käsittänyt. Tänään kuitenkin näen, että sinä, Jumala, olet täysin salattu ja käsittämätön. Olen kuin kuollut Lasarus haudassa, odotan ääntäsi, joka kutsuu minut elämään.

 

Sana

 

Seuraavan päivän puolella, sapatin aaton päätyttyä, ylipapit ja fariseukset menivät joukolla Pilatuksen luokse. He sanoivat: ”Hyvä herra, niin kuin hyvin muistamme, tuo huijari sanoi elossa ollessaan nousevansa kuolleista kolmen päivän kuluttua. Käske siis vartioida hautaa kolmen päivän ajan, etteivät hänen oppilaansa pääse varastamaan ruumista. He voisivat järjestää uuden ja entistä pahemman huijauksen ja väittää ihmisille, että hän on noussut kuolleista.” ”Saatte vartioston”, Pilatus sanoi. ”Menkää ja järjestäkää vartiointi, niin kuin parhaaksi näette.” He lähtivät ja varmistivat haudan sinetöimällä kiven ja asettamalla vartion. (Matt. 27:62–66)

 

Keskustelu

 

Oppilaille ei enää ole olemassa elävää Jeesusta, eikä hautaa minne mennä suremaan. On vain tyhjyys. Millaisessa tilanteessa olen kokenut samanlaista surua, jäljellä vain tyhjyys? Miten olen selvinnyt surusta eteenpäin? Vai olenko jäänyt haudalle suremaan?
Onko Jeesuksen elämässä ja opetuksissa kohtia, joita minun on vaikea hyväksyä? Mitä ne ovat? Voinko puhua niistä rehellisesti Jeesuksen kanssa? Pystynkö olemaan avoin hänen vastauksilleen?

 

Näkökulma tekstiin

 

On olemassa pyhä tietämättömyys, jolloin näen, etten voi järjelläni ymmärtää Jumalaa. Tiedän, että on olemassa jotain, mitä en tiedä. Jeesuksen ylösnousemus on yksi tällainen: sen rationaalinen selittäminen on vaikeaa.

 

Tästä eteenpäin

 

Minulla ei ole mitään, mitä sinulle toisin, vain tyhjät kädet. Ojennan ne sinulle, jotta antaisit niihin uskon ja toivon.