9.4.2022 Lauantai

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 9.4.2022

Tässä

 

Sinä olet elämä. Sinussa on minunkin elämäni. Sinä olet elämän valo.
– – –
Keskityn hetkeksi sinuun, Jeesus, ja pysyttelen seuraajiesi joukossa.

 

Sana

 

Siitä päivästä alkaen neuvosto suunnitteli Jeesuksen tappamista. Siksi Jeesus ei enää liikkunut avoimesti Juudeassa vaan vetäytyi Efraimin kaupunkiin, joka on asumattoman seudun liepeillä. Hän pysytteli siellä oppilaineen.
Juutalaisten pääsiäinen oli tulossa, ja monet seudun asukkaista lähtivät jo etukäteen Jerusalemiin puhdistautumaan. He etsivät Jeesusta ja puhuivat temppelissä keskenään: ”Mitä luulette? Jättäisikö hän tosiaan tulematta juhlille?”
Ylipapit ja fariseukset olivat päättäneet pidättää Jeesuksen. He olivat antaneet käskyn, että jos joku tiesi Jeesuksen olinpaikan, se piti ilmoittaa heille. (Joh. 11:53–57)

 

Keskustelu

 

Osa tekstimme ihmisistä suhtautui vihamielisesti Jeesukseen, osa taas eli ja vietti aikaansa hänen seurassaan, osa esitti kauempaa kommentteja hänestä. Mistä joukosta löydän itseni, missä määrin kaikista kolmesta?
Mikä ero on mielipiteellä ja vakaumuksella?
Jeesus pysyttelee ystäviensä kanssa Efraim-nimisessä kaupungissa lähellä autiomaata. Liityn mielikuvituksessani joukkoon. Mitä Efraimissa tapahtuu?
Miksi minun mielestäni Jeesuksesta ei kannattaisi päästä eroon? Kerron sen hänelle.

 

Näkökulma tekstiin

 

Jeesuksen ajan valtaapitävät eivät vastaanottaneet häntä eivätkä hänen sanomaansa. Tilanne ei ole muuttunut. Yhdysvaltalainen arvostettu tutkimuslaitos PEW Research Center kirjoitti, että vuosina 2007–2017 valtioiden virkamiesten, yksityisten ihmisten, organisaatioiden ja ihmisryhmien uskontoihin kohdistuva sosiaalinen vihamielisyys, väkivalta ja häirintä ovat lisääntyneet maailmassamme. BBC otsikoi vuonna 2019: ”Kristittyihin kohdistuvat vainot ovat lähellä kansanmurhaa” (Christian persecution ”at near genocide levels”). Uskontojen kannattajiin kohdistuvat vainot ja häirintä eivät tietenkään kohdistu maailmassamme vain kristittyihin, vaan muutenkin paikallisten vähemmistöuskontojen kannattajiin.

 

Tästä eteenpäin

 

Auta minua oivaltamaan, mitä sinun seuraamisesi on tänään minulle.